Implantare defibrilator cardiac

Defibrilator Cardiac – Ce este defibrilatorul cardiac?

Defibrilatorul cardiac este un dispozitiv care monitorizează și readuce la normal ritmul cardiac, în cazul pacienților cu tahicardie ventriculară și fibrilație ventriculară.

Cui se adresează procedura de implantare defibrilator cardiac?

Defibrilatorul cardiac se adresează pacienților cu tulburări de ritm cardiac severe. În cazul celor a căror inimă bate foarte repede, a celor care au un ritm cardiac anormal sau a celor cu bătăi ale inimii rare. În funcție de situație, defibrilatorul are mai multe roluri: pacing anti-tahicardie, cardioversie, defibrilare sau stimulare în caz de bradicardie.

În ce constă procedura?

Procedura de implantare defibrilator cardiac este minim invazivă și are loc în laboratorul de electrofiziologie, sub anestezie locală. Medicul face o incizie sub claviculă, în partea stângă a toracelui prin care introduce un cateter și apoi fixează sondele la nivelul țesutului cardiac. Generatorul de puls, la care sunt atașate sondele, este fixat sub piele sau sub mușchiul pectoral. După ce se încheie procedura, vor fi fixați anumiţi parametri cu un dispozitiv extern.

  • Spitalizare de 6 ore
  • Anestezie locală
  • Durata procedurii 30-60 minute