Holter EKG

Monitorizarea ritmului cardiac se face printr-un dispozitiv  holter EKG ce va fi purtat timp de  24 de ore. In acest timp pacientul își va face activitățile obișnuite. Este important ca pacientul sa aiba activitatea lui zilnica, indiferent daca aceasta presupune urcatul scarilor, efort moderat sau intens. Pentru medici este important sa observe activitatea electrica a inimii in mod obisnuit, iar pacientul nu trebuie sa se comporte diferit in acea zi.

 

Dispozitivul Holter EKG monitorizează activitatea electrică a inimii cu ajutorul unor electrozi lipiți pe pieptul pacientului. Holterul poate înregistra bătăile anormale ale inimii sau anumite modificări de ritm care apar atunci când pacientul simte dureri în piept. Pe durata monitorizării cu holter, pacientul ar trebui să țină un jurnal și să noteze activitățile întreprinse: dacă a făcut efort fizic, dacă a avut episoade de palpitații, dificultate la respirație sau dureri în piept. Aceste informații îl vor ajuta pe medicul cardiolog să interpreteze cât mai corect rezultatul monitorizării, corelându-le cu datele înregstrate de holter.

 

Purtarea holterului EKG (ECG) nu este dureroasă și nu ar trebui să vă incomodeze foarte mult. Este însă recomandat ca în timpul monitorizării să vă feriți de zone de înaltă tensiune sau detectoare de metale, pentru că acestea ar putea interfera cu dispozitivul.

 

holter ekg

 

In Spitalul de Cardiologie Monza Ares Cluj Napoca, pacientii vor regasi o serie completa de servicii de cardiologie, de la investigatiile simple pana la procedurile endovasculare. Totodata in Spitalul Monza Ares vor regasi cei mai experimentati medici din Ardeal. 2 sali de angiografie cu specific de cardiologie interventionala , electrifiziologie si stimulare cardiaca. Rezervele private cu capacitate totala de 18 paturi si cele 8 cabinete de consultatii completeaza perfect logistica necesara de la diagnostic la tratament.

In cadrul ambulatoriului de specialitate pacientii regasesc si urmatoarele investigatii.

Investigații clinice:

Solicită o programare
Sună Mesaj