Holter EKG

Monitorizarea ritmului cardiac se face printr-un dispozitiv holter EKG ce va fi purtat timp de 24 de ore. In acest timp pacientul își va face activitățile obișnuite. Este important ca pacientul sa aiba activitatea lui zilnica, indiferent daca aceasta presupune urcatul scarilor, efort moderat sau intens. Pentru medici este important sa observe activitatea electrica a inimii in mod obisnuit, iar pacientul nu trebuie sa se comporte diferit in acea zi.

Dispozitivul Holter EKG monitorizează activitatea electrică a inimii cu ajutorul unor electrozi lipiți pe pieptul pacientului. Holterul poate înregistra bătăile anormale ale inimii sau anumite modificări de ritm care apar atunci când pacientul simte dureri în piept. Pe durata monitorizării cu holter, pacientul ar trebui să țină un jurnal și să noteze activitățile întreprinse: dacă a făcut efort fizic, dacă a avut episoade de palpitații, dificultate la respirație sau dureri în piept. Aceste informații îl vor ajuta pe medicul cardiolog să interpreteze cât mai corect rezultatul monitorizării, corelându-le cu datele înregstrate de holter.

Purtarea holterului EKG (ECG) nu este dureroasă și nu ar trebui să vă incomodeze foarte mult. Este însă recomandat ca în timpul monitorizării să vă feriți de zone de înaltă tensiune sau detectoare de metale, pentru că acestea ar putea interfera cu dispozitivul.

În Spitalul de Cardiologie Monza Ares Cluj Napoca, pacienții vor regăsi o serie completă de servicii de cardiologie, de la investigațiile simple până la procedurile endovasculare. Totodată în Spitalul Monza Ares vor regăsi cei mai experimentați medici din Ardeal. 2 săli de angiografie cu specific de cardiologie intervențională , electrifiziologie ți stimulare cardiacă. Rezervele private cu capacitate totală de 18 paturi ți cele 8 cabinete de consultații completează perfect logistica necesară de la diagnostic la tratament.

În cadrul ambulatoriului de specialitate pacienții regăsesc și următoarele investigații.

Investigații clinice: