EKG – Electrocardiograma
Electrocardiograma – EKG este o investigație care presupune controlul ritmului cardiac. Această investigație studiază activitatea electrică a inimii și semnalează eventuale tulburări ale ritmului inimii.
Electrocardiograma (ECG sau EKG) este o investigație necesară pentru a exclude fie o afecțiune a mușchiului inimii, fie o afecțiune de natură electrică. Se efectuează în cabinetul medical, de către o asistentă medicală. Rezultatul eletrocardiogramei este interpretat de către medicul cardiolog. În funcție de rezultat, de istoricul medical al pacientului și factorii de risc cardiovascular, medicul cardiolog poate recomanda investigații suplimentare. Printre acestea enumerăm: ecografie cardiacă, test de efort, ecografie transesofagiană, etc.
Verificarea periodică a ritmului cardiac prin efectuarea unei eletrocardiograme este recomandată pentru a preveni instalarea unei afecțiuni cardiovasculare sau pentru a ține sub control afecțiunea cardiacă existentă prin administrarea unui tratament corespunzător.
Cât durează o electrocardiogramă?
Efectuarea unei electrocardiograme (ECG) poate dura între 5 și 10 minute.
Electrocardiograma poate fi dureroasă?
Electrocardiograma (EKG) este o investigație nedureroasă, fără riscuri. Singurul disconfort ușor apare la încheierea investigației, atunci când se îndepărtează electrozii.