Ecografie doppler arterială / venoasă

Ecografia doppler arterială / venoasă se face pentru sistemul arterial periferic, dar și pentru cel venos periferic, când se numește ecografie doppler venoasă. Doppler-ul oferă informații importante despre starea arterelor sau a venelor, în funcție de localizarea acestuia.

Ecografia Doppler arterială oferă informații despre gradul de ingustare ( stenozare ) a arterelor – dacă pe acestea există depuneri sau sunt îngustate. Acest tip de ecografie se face și pacienților care au trecut deja printr-o procedură intervențională sau chirurgicală. Se recomandă ecografia doppler pentru a stabili evoluția sistemului arterial post-intervenție. Doppler-ul venos permite diagnosticarea trombozelor venoase sau a insuficienței venoase cronice. Se folosește și în cazul pacienților care se află sub tratament anticoagulant în urma unui episod de tromboză venoasă.


În cadrul Spitalului de Cardiologie Monza Ares din Cluj Napoca veți regăsi cei mai experimentați medici din Ardeal. Ambulatoriul de cardiologie cu 8 cabinete medicale efectuează întreaga gama de servicii de cardiologie, de la test de efort până la ecografie transesofagiană. Spitalul este dotat cu 2 săli de angiografie, sala de Electrofiziologie și stimulări cardiace și rezerve cu capacitate totală de 18 paturi.

Investigații clinice: