Ablație de sindrom Wolff-Parkinson-White

Ablația de Sindrom Wolff-Parkinson-White este recomandată pacienților cu tulburări de ritm care necesită tratament medicamentos cronic.

În ce constă ablația cu radiofrecvență?

Ca și tehnică, procedura de ablație de fibrilație atrială presupune arderea țesutului cardiac responsabil de generarea impulsurilor electrice anormale. Se efectuează în laboratorul de electrofiziologie, de către un medic electrofiziolog. Ca manoperă, procedura implică puncționarea arterei femurale și ghidajul cateterelor speciale până la nivelul inimii. Se va identifica zona responsabilă de impuls anormal și va fi ablatată ( se vor utiliza unde radio care emit energie termică și care vor arde țesutul respectiv). Timpul de ablație este de aproximativ 1 minut. Procedura are un profil mare de siguranță, prezintă riscuri minime, iar recuperarea pacientului este una rapidă.

Sindromul Wolf-Parkinson-White este o afecțiune caracterizată prin prezența de episoade de tahicardie (bătăi rapide ale inimii) cauzate de conducere electrică anormală la nivelul inimii. WPW este o afecțiune congenitală, cu o frecvență de 1-3 cazuri la 1000, apare mai frecvent la bărbați.

  • Spitalizare de 24-48 de ore
  • Anestezie generală
  • Durata procedurii 60-120 minute

Investigații clinice: