Prof. Dr. Radu Capalneanu

Medic primar Cardiolog

Prof. dr. Radu Căpâlneanu este medic primar cardiolog la Spitalul Monza-Ares Cluj-Napoca.  A absolvit facultatea de medicină din cadrul UMF Cluj-Napoca în anul 1977. Are dublă specializare: medicină internă și cardiologie, iar din 1994 este doctor în medicină.

 

Prof. dr. Căpâlneanu deține competențe în ecocardiografie, cardiologie intervenţională și electrofiziologie şi implantare de stimulatoare cardiace. În perioada 1992-1997 a urmat mai multe stagii de pregătire în Germania şi Olanda ( ecocardiografie ), Italia (explorări invazive ), Franţa (cardiologie intervenţională ), Austria (electrofiziologie şi pace-makere ) și SUA (cardiologie intervenţională).

 

În perioada 1995-2016 a fost șeful Catedrei de cardiologie din cadrul U.M.F. Cluj – Napoca, Preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie (2005-2008),  Membru Fellow al Societăţii Europene de Cardiologie (2005),  Membru Felow al American College Of Cardiology (2008), Redactor șef adjunct la Revista Română de Cardiologie (Romanian Heart Journal), Investigator naţional sau principal în 25 studii internaţionale multicentrice și Membru în Consiliul Științific al Academiei de Științe Medicale – Filiala Cluj.

 

Prof. dr. Căpâlneanu a publicat peste 200 de lucrări științifice în țară și străinătate.

În cadrul Spitalului Monza-Ares Cluj Napoca prof. dr. Radu Căpâlneanu oferă următoarele servicii:

Cardiologie clinică:

Solicită o programare
Sună Mesaj