Dr. Simona Oprița

Medic primar Cardiolog

Doamna doctor Simona Oprița este medic primar cardiolog. A absolvit cursurile facultății de medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațeganu din Cluj-Napoca, în anul 1991 și a fost stagiar la Spitalul Clinic Județean Cluj. În anul 1995 devine medic specialist cardiolg, după efectuarea secundariatului în cardiologie la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Între anii 1995-1996 se specializează în cardiologie pediatrică în Italia, la Școala Superioară de Studi postuniversitare din Pisa, sub auspiciile World Forum of Pediatric Cardiology. În 1999 obține competența în ecocardiografie iar în anul 2000 devine medic primar cardiolog. În 2006 obține competența în ecografie transesofagiană.

Dr. Simona Oprița activează la Institutul Inimii de urgență pentru boli cardiovasculare ”Nicolae Stăncioiu” din 1992 până în prezent, în cadrul Clinicii de Cardiologie (1992-2001), a celei de Chirurgie Cardiovasculară (2001-prezent) și în Ambulatoriu.

 

De-a lungul activității sale, dr. Oprița a efectuat:

  • Peste 2500 de ecocardiografii anual
  • Peste 1000 de ecocardiografii transesofagiene
  • Peste 500 de ecocardiografii fetale
  • Peste 1000 de proceduri intervenționale

 

Dr. Simona Oprița evaluează cardiologic și ecocardiografic pacienții cu malformații cardiace congenitale internați la Institutul Inimii Cluj-Napoca și efectuează proceduri intervenționale de diagnostic și tratament și evaluările intraoperatorii pentru acești pacienți.

 

A predat cursuri de malformații cardiace congenitale în cadrul cursurilor postuniversitare de ecocardiografie organizate de catedra de cardiologie a UMF Cluj Napoca.

 

În cadrul Spitalului Monza-Ares Cluj Napoca  dr. Simona Opriță oferă următoarele servicii:

Cardiologie clinică:

 

 

Solicită o programare
Sună Mesaj